Transit

Eva Reiter, geboren in Wenen, studeerde blokfluit en viola da gamba aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen, waar ze haar diploma 'cum laude' behaalde, en aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam, waar ze haar masterdiploma opnieuw 'cum laude' ontving. Momenteel is ze veel gevraagd als solist en uitvoerder met verschillende barokensembles, orkesten en hedendaagse muziekensembles (waaronder Ictus en Klangforum Wien). 

Sinds 2015 is ze vast lid van het Ictus ensemble.

Reiter ontving de "Publicity Preis" van het SKE en de "Förderungspreis" van de stad Wenen, de "Queen Marie José International Composition Prize", de "Staats"-beurs van de federale kanselarij voor de kunsten en een werkbeurs aan de Akademie Schloss Solitude, de  "Erste Bank Kompositionspreis" en nog verschillende andere prijzen. 

Eva Reiters composities werden reeds uitgevoerd op internationale festivals als Transit (Leuven), Ars Musica (Brussel), ISCM World New Music Festival, generator en Wien Modern (Wiener Konzerthaus), Klangspuren Schwaz (Tirol), Aspekte Salzburg, Sommer in Stuttgart, MaerzMusik - Festival für Zeitfragen (Berlin), musikprotokoll (Graz), Darmstädter Ferienkurse, Donaueschinger Musiktage, Huddersfield Contemporary Music Festival, Musica Strasbourg, Kunstenfestivaldesarts (Brussel), Wiener Festwochen en elders.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.