Transit

Matthew Shlomowitz componeert concertmuziek en performance werken. Hij werkt momenteel aan drie projecten: Popular Contexts is een serie waarin opnames van herkenbare wereldlijke geluiden gecombineerd worden met instrumentale muziek; Letter Pieces combineert fysieke acties, muziek en woord; Lectures about Music is een serie van lezingen over esthetische en culturele onderwerpen. Shlomowitz is 'Associate Professor in Composition' aan de Universiteit van Southampton.

Shila Anaraki is choreograaf, danser en dramaturg. Een aanzienlijk deel van haar werk wijdt ze aan hedendaagse muziek en ze werkte samen met componisten als David Helbich, Matthew Shlomowitz, Paul Craenen, Stefan Prins, Alvin Curran, George Aperghis en Tod Machover. Ze werkte reeds lange tijd samen met artiest Adva Zakai.

Aisha Orazbayeva is een Kazakse violist, woonachtig te Londen. Ze bracht reeds twee solo albums uit op Nonclassical en PRAH recordings en trad op in zalen als Carnegie Hall in New York. Orazbayeva stichtte een muzikaal/woord duo project met Tim Etchells (artistiek directeur van het experimentele theatergezelschap Forced Entertainment).
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.