Transit

BIO COMPONIST

Iv 1 | Mark Andre

Alexander Khubeev werd geboren in 1986 in de stad Perm (Rusland). Hij studeerde af aan het Moscow Tchaikovsky Conservatory in 2011 (compositie bij Yuri Kasparov en Igor Kefalidis), en is er nu postgraduaat student. Alexander Khubeev nam deel aan het International Academy of Moscow Contemporary Music Ensemble (2011, docenten Pierluigi Billone en Franck Bedrossian) en volgde masterclasses gegeven door Russische en buitenlandse componisten zoals Beat Furrer, Ivan Fedele, Chaya Czernowin, Mark Andre, Klaus Lang en anderen. 

Alexander Khubeev won prijzen in Italië, VS, Rusland en Oekraïne. Zijn muziek wordt gespeeld op concerten en festivals in Italiaanse, Franse, Duitse, Nederlandse, Spaanse, Russische en Oekraïense steden (Diaghilev Festival, Other Space, Contrasts, Moscow Autumn, Le Notti Ritrovate, Pharos International Contemporary Music Festival, Moscow Forum, Venice Biennale, Gaudeamus Musicweek). Zijn muziek wordt uitgezonden op radio France Musique, Russische Radio en anderen. Hij is lid van de Unie van Russische Componisten.




De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.