Transit

Brendan Faegre (1985) is een componist, leraar, bandleider en slagwerker die woont en werkt in Nederland. Zijn voornaamste doel is het creëren van een herkenbaar geluid met elementen van de verschillende genres waarin hij gevormd werd: jazz en rock drummen, klassieke Hindustanimuziek en hedendaagse concertmuziek. Faegres werken werden gespeeld op festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival, Gaudeamus, November Music, Dark Music Days, Young Nordic Music, Bejing Modern en Aspen. Hij kreeg opdrachten van diverse culturele actoren, waaronder Ensemble Klang, Slagwerkgroep Den Haag, Third Angle Ensemble, het Debut Orchestra en de Stichting HuygensFokker. 

In 2012 richtte hij het Brendan Faegre Edge Ensemble op, een groep die de grenzen tussen compositie en improvisatie aftast. Dit seizoen creëren ze zes nieuwe werken van jonge componisten uit de hele wereld.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.