Transit

BIO COMPONIST

Nadir | Rozalie Hirs

Rozalie Hirs (1965) is een hedendaagse Nederlandse componist en dichter. Haar poëzie en muziek zijn zowel lyrisch als experimenteel. Het avontuur van de luister- en leeservaring en de verbeelding staan centraal. Haar muziek omvat vocale, orkestrale en elektronische stukken. Vaak combineert zij traditionele instrumenten met elektronische klanken. Haar poëzie omvat zowel dichtbundels als digitale poëzie, interactieve gedichten die ontstaan in samenwerking met beeldend kunstenaars en grafisch ontwerpers. 

Haar muziek wordt uitgevoerd door onder meer Amsterdam Sinfonietta, Asko|Schönberg, Bozzini Quartet, Radio Filharmonisch orkest en Slagwerk Den Haag. Haar composities voor spreekstem en elektronische klanken voert zij regelmatig zelf uit, voornamelijk op internationale podia. Donemus publiceert haar muziekpartituren, Attacca haar cd’s, Uitgeverij Querido haar gedichtenbundels.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.