Transit

De Canadese componist Marc Sabat (1965) woont en werkt sinds 1999 in Berlijn. Zijn aandacht voor akoestische instrumenten en elektronica wordt gevoed door onderzoek naar de klank en de perceptie van Just Intonation, folk en experimentele muziek, en de relatie tussen muziek en beeldende kunst. Zijn composities werden internationaal uitgezonden op de radio en werden gespeeld op festivals voor nieuwe muziek zoals de Donaueschinger Musiktage, MaerzMusik, de Ferienkurse für Neue Musik Darmstadt en Carnegie Hall. Opnames, partituren en kunstzinnige edities zijn verkrijgbaar bij Plainsound Music Edition. 

De LP Les Duresses wordt uitgegeven door Care Of Editions (Berlijn), en recente opnames zijn beschikbaar bij Populist Records (Los Angeles) en World Edition (Keulen). Sabat studeerde compositie, viool en wiskunde aan de universiteit van Toronto, aan de Juilliard School in New York en aan McGill University. Hij werkte ook met Malcolm Goldstein, James Tenney, Walter Zimmermann en vele anderen. Marc Sabat geeft les aan de Universität der Künste in Berlijn. In 2010 was hij in residentie aan de Villa Aurora in Los Angeles, in 2011 was hij te gast in de Duitse Academie in Rome, Villa Massimo.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.