Transit

Enno Poppe (1969) studeerde directie en compositie aan de Hochschule der Künste Berlin, bij Friedrich Goldmann, Gösta Neuwirth en anderen. Hij zette zijn studies in klanksynthese en algoritmische compositie verder aan de Technische Universität Berlin en aan het Zentrum für Kunst und Medientheorie bij Heinrich Taube. In 1996 nam hij deel aan het Nachwuchsforum van de Gesellschaft für neue Musik en studeerde hij aan de Cité Internationale des Arts in Parijs. Hij is sinds 1998 artistiek directeur van ensemble mosaik. In 2001 kreeg hij de Förderpreis van de Ernst-von-Siemens-Musikstiftung, samen met dit ensemble. In 2002 kreeg hij de Busoni-Preis van de Akademie der Künste in Berlijn. 

Daarop volgden nog vele prijzen en onderscheidingen, zoals de Schneider-Schott-Musikpreis in 2005 en de Christoph- und Stephan-Kaske-Preis in 2009. Enno Poppe was docent compositie aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” in Berlijn van 2002 tot 2004 en tijdens de Ferienkurse für Neue Musik in Darmstadt in 2004 en 2010. Hij kreeg opdrachen van de vooraanstaande nieuwe muziekfestivals in Europa. Zijn muziek wordt uitgevoerd in Europa en daarbuiten.




De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.