Transit

Pierre Kolp | Manimatrix | 2004

Manimatrix is een compositie van Pierre Kolp (°1969) voor solisten, orkest, electronics en dirigent. Het werk bestaat uit 64 fragmenten, gaande van solocomposities over duo’s, trio’s, kwartetten en kwinten tot tutticomposities. Deze verschillende stukken kunnen op steeds andere manieren met elkaar worden gecombineerd. Niet alle delen dienen tijdens een uitvoering bovendien te worden gespeeld. Hetzelfde stuk kan ook meerdere keren worden gespeeld, of kan tijdens een uitvoering met telkens andere delen worden gecombineerd.

Muzikanten van elk technisch niveau kunnen daarbij aan een uitvoering van Manimatrix deelnemen.Elke individuele muzikant kan uit de verschillende fragmenten immers elkel die secties of passages selecteren die voor hem technisch haalbaar zijn.


Lees verder »

Manimatrix werd gecreëerd tijdens TRANSIT 2004 door de muzikanten van de Black Jackets Company en leerlingen van de klassen strijkers, piano, blokfluit, gitaar en slagwerk van de muziekschool van Leuven. Het geheel stond onder leiding van dirigent Dirk Vandaele.Media en bijlages

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

Meer over de componist

Pierre Kolp is een Belgisch componist en muziekpedagoog, geboren in Keulen in 1969. Hij studeerde piano, orgel en compositie aan de conservatoria van Luik en Brussel.  Daarna volgde hij les bij Edison Denissov en Franco Donatoni, en behaalde hij het diploma musicologie aan de Université Libre de Bruxelles. Samen met componisten Juan Carlos Tolosa, Francis Ubertelli en David Nuñezañez richtte hij in 1995 Black Jackets Company op.

Lees verder »


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.