Transit

Reza Namavar | Moving Earth | 2016

img
Compositiejaar: 2016
Uitgevoerd op Transit door: B'Rock

Mijn compositie Moving Earth is geïnspireerd op de bewegingen van oceaanmassa’s en wind op de aarde. Óf het stuk beweegt razendsnel, of het staat ijzig stil, óf het harmonische tempo wisselt om de zestiende, of het blijft een minuut hetzelfde. Dit vindt men bijvoorbeeld ook in Vivaldi terug. Zestien maten lang één a mineur akkoord waardoor het lijkt alsof hij niets van harmonie snapt, en dan ineens gaat het razendsnel. Deze verschillen vond ik heel inspirerend.

Ook in de tekst probeer ik naar extremen te streven. Óf de tekst is dichterlijk, óf het zijn droge opsommingen van coördinaten op aarde. Ik heb geprobeerd veel zaken wat te overdrijven. Zo draait de muziek volledig door als de coördinaten komen en staat ze ijzig stil als de tekst poëtischer wordt. Ik hoop dat door middel van deze contrasten de spanningsboog continu gehandhaafd blijft.

[Reza Namavar]

© foto Tobias Allen
Media en bijlages

Programmaboek


Download (pdf)     

Instrumentatie

Concert Transit 2016 Soetezaal 28 oktober door B'Rock:

Deborah York - stem

Rodolfo Richter - viool

Rebecca Huber - viool

Manuela Bucher - altviool

Rebecca Rosen - cello

Tom Devaere - contrabas

David Van Bouwel - klavecimbel

Pieter Theus - luit

Benny Aghassi - fagot

 


Lees verder »     

BIO COMPONIST

De muziek van Reza Namavar kenmerkt zich door het onverwachte. Door het bekende te vervreemden, te laten ontsporen, zet hij vraagtekens bij vastgeroeste ideeën van de luisteraar. Zijn schijnbare lichtvoetigheid is een complexe constructie van verrassende harmonische wendingen en melodische frasen. De grillige ritmiek geeft de muziek vaak een rusteloos karakter, immer op zoek naar nieuwe horizonten, onontdekte eilandjes van nimmer geproefde combinaties.


Lees verder »     

Audio (live)


Foto's Concert


© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

Links

WEBSITE BROCK

WEBSITE REZA NAMAVAR


UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.beDe TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.