Transit

Ann Cleare | I should live in wires for leaving you behind | 2017

img
Compositiejaar: 2014
Uitgevoerd op Transit door: Yarn/Wire

De kunstenaar Arnulf Rainer beschrijft vaak de aanwezigheid van een zwarte slang in zijn schilderijen; een vreemd schepsel dat op een dag zijn pad kruiste tijdens een wandeling. Om diverse redenen maakte deze ontmoeting een blijvende indruk op zijn werk: “ik zag nooit opnieuw een slang in de natuur, maar hij blijft terugkeren in mijn schilderijen”. I should live in wires for leaving you behind onderzoekt mijn eigen versie van dergelijk steeds terugkerend wezen. Reeds jarenlang handelt mijn muziek om de aanwezigheid van een sonoor object, een sonore architectuur, die ik met een bol garen vergelijk: een gigantische, verwarde, metaalachtige beweging die meedogenloos draait en tolt. Dit werk tracht de oorsprong van die bol garen te traceren: te begrijpen waar hij vandaan komt, en waarom hij dergelijk prominente plaats inneemt in mijn werk. [Ann Cleare]
Media en bijlages

PROGRAMMABOEK


Instrumentatie

Concert Transit 2017 Soetezaal STUK 21 oktober door Yarn/Wire:

Ian Antonio - percussie
Laura Barger - piano
Russel Greenberg - percussie
Ning Yu - piano 


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Ann Cleare is een Ierse componist die zich voornamelijk richt op concertmuziek, opera, uitgebreide klankomgevingen, en hybride instrumentale vormgeving. Haar werk verkent de statische en sculpturale aard van geluid, en probeert daarbij de extremiteiten van timbre, textuur, kleur en vorm te onderzoeken. Ze creëert hoogpsychologische en lichamelijke sonische ruimtes die de luisteraar aanmoedigen om de complexiteit van het leven waarin we bestaan, te overschouwen.


Lees verder »     

VIDEOFRAGMENT (LIVE OP ISSUE Project Room, Brooklyn NY)


FOTO'S

partituur

© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.