Transit

Thomas Meadowcroft | Walkman Antiquarian | 2017

img
Compositiejaar: 2013
Uitgevoerd op Transit door: Yarn/Wire

Walkman Antiquarian stelt twee technologieën tegenover elkaar: een vleugelpiano en een plastieken sampler met vierentwintig toetsen. De samples zijn afkomstig uit de platencollectie van de vader van de componist. Voorafgaand aan de uitvoering werden de samples in de studio door een reeks ‘gating’-apparaten en taperecorders gestuurd. Vervolgens werden de samples verdeeld over vijf luidsprekers, die verspreid doorheen het ensemble staan opgesteld. Ze informeren de individuele spelers over wat en wanneer zij live spelen. [Thomas Meadowcroft]

Foto: Raphaele Mueller
Media en bijlages

PROGRAMMABOEK


Instrumentatie

Concert Transit 2017 Soetezaal STUK 21 oktober door Yarn/Wire:

Ian Antonio - percussie
Laura Barger - piano
Russel Greenberg - percussie
Ning Yu - piano


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Thomas Meadowcroft (* 1972) is een Australische componist en muzikant woonachtig in Berlijn waar hij reeds sinds 1998 woont. Zijn muziek werd reeds omschreven als 'reaching an inexpressible purity' (Le Monde), 'nerve torture' (Süddeutsche Zeitung) en 'dreamy post-rock' (New York Times). Meadowcroft schrijft genoteerde muziek voor akoestische instrumenten en electronics, performance en improvisatie in verschillende muzikale contexten, en ook muziek voor film en theater. 


Lees verder »     

VIDEOFRAGMENT (LIVE OP ISSUE Project Room, Brooklyn NY)


FOTO'S


© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.