Transit

Jennifer Walshe | A sensitive number for the laydeez | 2017

img
Compositiejaar: 2004
Uitgevoerd op Transit door: MATRIX / Nadar Summer Academy 7

In A sensitive number for the laydeez van de Ierse Jennifer Walshe ontdekken we onder meer de sonore kwaliteiten van een spuitbus en bruistabletten. Dat de jonge musici zich maar al te graag op sleeptouw laten nemen door de avontuurlijke verbeeldingswereld van Walshe, mag blijken uit de begeleidende video die ze bij dit werk bedachten. 

[Rebecca Diependaele]

Foto: A. T. Schaefer
Media en bijlages

instrumentatie

Concert Transit 2017 Ensemblezaal STUK 22 oktober door deelnemers van de Nadar Summer Academy #7

Miro Cnops - cello

Essia Delannoy - objecten

Wim Pelgrims - percussie

Taha Posman - piano

Yassine Posman - klarinet, saxofoon

Anna Vermeulen - cello

Elisabeth Klinck - viool

 


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Jennifer Walshe werd geboren in Dublin, Ierland in 1974. Ze studeerde compositie bij John Maxwell Geddes aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama, Kevin Volans in Dublin en studeerde af aan de Northwestern University, Chicago, met een doctoraat in de compositie in juni 2002. In 2003-2004 was Jennifer fellow van Akademie Schloss Solitude, Stuttgart. Tijdens 2004-2005 woonde ze in Berlijn als gast van het DAAD Berliner Künstlerprogramm. In 2007 werd ze bekroond met een subsidie van de Stichting voor Hedendaagse Kunst, New York. In 2008 werd ze bekroond met de Praetorius Muziek Prijs voor Compositie van het Niedersächsische Ministerium für Wissenschaft und Kultur. 


Lees verder »     

audio

(Apartment House op Ultraschall, Berlin, 2004)

rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     


Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.