Transit

Jennifer Walshe | History of the voice | 2017

img
Compositiejaar: 2017
Uitgevoerd op Transit door: HYOID

“The ‘grain’ is the body in the voice as it sings, the hand as it writes, the limb as it performs…..I shall not judge a performance according to the rules of interpretation...but according to the image of the body given to me.” [Roland Barthes, The Grain of the Voice]


Lees verder »

voor Hyoid — En is het een vrouw die een dolfijn leert praten? En zijn het 3D-geprinte versies van het menselijke spraakkanaal? En is het dat de hersenen vocale geluiden bevoorrechten tegenover andere? En zijn het de keelklanken van Britney Spears? En is het Dufay, en Dunstable, en Perotin? En is het de lach van Tom Cruise wanneer hij over Scientology praat? En is het de stem van je moeder, die door merg en been gaat? En is het de kunstmatige intelligentie die kan voorspellen hoe ‘pre-modern’ echt klonk door het bestuderen van de gezichtsuitdrukkingen bij zangers in schilderijen? En is het het geluid van iemand die stilletjes huilt aan de telefoon? En is het de strijdkreet van Ultimate Warrior? En is het een 21-jarige vrouw die niet werd aangenomen door haar vocale hysterie? En is het ‘nog een klein stemmetje’ of is het ‘die schreeuw die aan de andere kant van de stilte woont’? En is het dat mensen die stemmen ‘horen’ normaal gezien mannelijke stemmen horen? En is het die man die van de Piccadilly- naar Metropolitanlijn overstapt in het King’s Cross station en zo luid Bryan Adams zingt dat het geluid bijna een wapen wordt? En is het de stem van Gwyneth Paltrow die kraakt wanneer ze haar Oscar in ontvangst neemt?
En is het die kerel op de zelfhulpcasette die klinkt alsof hij high is? En is het een Dag-des-Oordeelssekte? En is het een hond die “worstjes” zegt? En is het een klein kind dat “toon een foto van een zwemmend babykonijn” schreeuwt tegen Siri? [Jennifer Walshe]

Foto: A. T. SchaeferMedia en bijlages

Instrumentatie

Concert Transit 2017 Soetezaal STUK 22 oktober door HYOID:

Andreas Halling - tenor
Els Mondelaers - mezzosopraan
Fabienne Seveillac - mezzosopraan
Tiemo Wang - bariton


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Jennifer Walshe werd geboren in Dublin, Ierland in 1974. Ze studeerde compositie bij John Maxwell Geddes aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama, Kevin Volans in Dublin en studeerde af aan de Northwestern University, Chicago, met een doctoraat in de compositie in juni 2002. In 2003-2004 was Jennifer fellow van Akademie Schloss Solitude, Stuttgart. Tijdens 2004-2005 woonde ze in Berlijn als gast van het DAAD Berliner Künstlerprogramm. 


Lees verder »     

videofragment (trailer)

FOTO'S


© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.