Transit

Simon Loeffler | d | 2017

img
Compositiejaar: 2013
Uitgevoerd op Transit door: Ensemble Adapter

d werd geschreven in opdracht voor de Russische kunststichting ProArte, als onderdeel van een groter project onder de titel
luisteren naar architectuur. De muziek is geschreven alsof ze van achter een muur komt: extreem zacht en vaag. De grote trom fungeert enerzijds als de fysieke afscheiding tussen het publiek en de muziek. Anderzijds is zij het resonerend medium waardoorheen we luisteren; net zoals wanneer men het oor tegen de muur plaatst om beter te kunnen horen wat zich daarachter afspeelt.

[Simon Løffler]




Media en bijlages

PROGRAMMABOEK


Instrumentatie

Concert Transit 2017 Soetezaal STUK 22 oktober door Ensemble Adapter:

Kristjana Helgadóttir - fluit
Ingólfur Vilhjálmsson - klarinet
Gunnhildur Einarsdóttir - harp
Matthias Engler - percussie


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Simon Løffler studeerde compositie aan de Royal Danish Academy of Music. Hij won verschillende prijzen zoals de Stipendium prijs aan het Darmstadt Ferienkurse für Neue Musik in 2014 en een driejarige werkbeurs van de Deense Kunstraad in 2015. Løffler is co-stichter van het componistencollectief DYGONG. Hun grootste doelstelling is de spanwijdte van een heel concert als één compositie te interpreteren.


Lees verder »     

FOTO'S


© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     




Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.