Transit

James Saunders | it is impossible for everyone to achieve everything they want | 2018

img
Compositiejaar: 2018
Uitgevoerd op Transit door: Nadar Summer Academy

it is impossible for everyone to achieve everything they want vraagt de musici om klanksequensen op te bouwen als antwoord op wat eerder gespeeld wordt door de andere de andere musici. Ze hebben controle over hun eigen handelingen, maar in het algemeen niet over die van anderen. Ze kunnen enkele zaken beïnvloeden, maar niet de hele groep, hoewel allianties het mogelijk kunnen maken om de groep sterker te beïnvloeden. Het stuk gaat uit van een set artificieel geconstrueerde of gepresenteerde klanken, onder andere synthetische computerstemmen, opnames van reële klanken, algoritmisch gegenereerde muziek, synthesisers, radio, dictafoons en gesproken bevelen versterkt door een megafoon. De titel komt uit Larry Diamonds tekst What is Democracy? (2004).


Lees verder »

De opdracht voor it is impossible for everyone to achieve everything they want werd gegeven door MATRIX Centrum voor Nieuwe Muziek, en gesteund door de Ernst von Siemens Musical Foundation voor de Nadar Summer Academy. Het wordt gecreëerd door het Nadar Ensemble met leden van de Nadar Summer Academy op Transit Festival, Leuven, op 13 oktober 2018.

[James Saunders]Media en bijlages

PROGRAMMABOEK


Instrumentatie

Concert Transit 2018 Soetezaal STUK 12 oktober door MATRIX project ensemble:

Miro Cnops
Marlies Cornelis
Essia Delannoy
Luna Maes
Anton Vandewalle
Taha Posman

keyboards, samplers, radio's, dictafoons, megafoons


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Componist James Saunders studeerde achtereenvolgens aan de University of Huddersfield en de Royal Northern College of Music. Hij heeft een sterke interesse voor groepsdynamiek en besluitvorming. Hij is geregeld te zien als uitvoerder in het duo Parkinson Saunders en ook als lid van Apartment House. Saunders organiseert het Open Scores Lab in de Bath Spa University.


Lees verder »     

Videofragment (LIVE)

FOTO


Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.