Transit

Patricia Alessandrini & Tiptoe | Interlude 1, 2, 3 | 2018

img
Compositiejaar: 2018
Uitgevoerd op Transit door: Tiptoe Company

In de twintigste eeuw is de piano al herhaaldelijk heruitgevonden: ‘prepared’, herstemd, versterkt, gedigitaliseerd. Vandaag
werkt Tiptoe Company samen met componisten die we ‘piano hackers’ zouden kunnen noemen. Ze gebruiken de piano nog
steeds, maar hebben het instrument herbouwd naar hun eigen creatieve noden. Composities van Tim Mariën en Patricia Alessandrini keren op die manier het instrument binnenstebuiten en worden met elkaar tot één geheel verbonden door de collectieve ‘Interludes’.
Media en bijlages

PROGRAMMABOEK


Instrumentatie

Concert Transit 2018 Studio STUK 13 oktober door Tiptoe Company:

Jutta Troch - harp
Jona Kesteleyn - gitaar
Pieter Lenaerts - contrabas
Jasmijn Lootens - cello
Liesbeth Lambrecht - strohviool
Fabian Coomans - piano
Sara Picavet - piano
Dominik Boiy - geluidstechniek
Istvan Leel-Össy - technisch medewerker


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Patricia Alessandrini is een componiste/geluidskunstenares. Ze creëert voornamelijk multimediale en interactieve werken. Alessandrini studeerde compositie met electronics aan het Conservatorio di Bologna en IRCAM, is houder van een diploma compositie van het Conservatoire de Strasbourg, een doctoraat van Princeton University en een tweede doctoraat van SARC. Haar werk werd gepresenteerd op festivals doorheen Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en meer dan 15 verschillende Europese steden, met de steun van instituten als het IRCAM, EMS-Stockholm en SWR Studio Freiburg.


Lees verder »     

FOTO'S


© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.