Transit

Tim Mariën | Unresolved Streets | 2018

img
Compositiejaar: 2017
Uitgevoerd op Transit door: Tiptoe Company

Unresolved Streets is een vervolg op Basement Of Strings dat werd gecreëerd tijdens het Darmstadt festival in 2012. Basement Of Strings schreef ik voor de muzikanten die een stipendiumprijs hadden behaald tijdens het Darmstadt festival in 2010. Toevallig bespeelden deze muzikanten allen een snaarinstrument (met één uitzondering). Na de uitvoering ontmoette ik enkele muzikanten van Tiptoe Company. Toevallig een ensemble van snaarinstrumenten (met één uitzondering). Zodoende werden beide werken geschreven voor een bezetting van verschillende snaarinstrumenten. De titel vond ik terug in een uitspraak van Werner Herbers over de muziek van Robert Graettinger: “[...] in some parts of his work there is a shapelessness, some wandering off into ‘unresolved streets’.” [Tim Mariën]
Media en bijlages

PROGRAMMABOEK 2018


Instrumentatie

Concert Transit 2018 Studio STUK 13 oktober door Tiptoe Company:

Jutta Troch - harp
Jona Kesteleyn - gitaar
Pieter Lenaerts - contrabas
Jasmijn Lootens - cello
Liesbeth Lambrecht - strohviool
Fabian Coomans - piano
Sara Picavet - piano
Dominik Boiy - geluidstechniek
Istvan Leel-Össy - technisch medewerker


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Tim Mariën begon in zijn tienerjaren op eigen houtje te componeren na het ontdekken van avant-garde componisten zoals Pierre Henry, Luigi Nono en Karlheinz Stockhausen. Bij zijn studies musicologie aan de KU Leuven verdiepte hij zich in Harry Partch’ ‘extended just intonation’. Mariën schrijft in opdracht van verschillende ensembles, waarvoor hij vaak zelf instrumenten bewerkt of herstemt. In 2010 ontving hij de Stipendiumprijs voor compositie tijdens de internationale zomercursussen voor nieuwe muziek in Darmstadt.


Lees verder »     

VIDEOFRAGMENT (LIVE)

Teaser - Hacking The Piano

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.