Transit

Georgia Nicolaou | Black Sand | 2018

img
Compositiejaar: 2018
Uitgevoerd op Transit door: Lyrisch Laag

Black Sand is een ode aan Kirkjufjara, een schilderachtig strand aan de zuidkust van IJsland dat mijn muzikale verbeelding
intrigeerde. Mijn bezoek aan dit prachtige eiland was een ongelooflijke en inspirerende ervaring. Daar wordt de pure natuur
vereerd en gerespecteerd, in tegenstelling tot vele andere prachtige oorden op deze planeet die door de mensheid geschonden worden. Elke plek die ik bezocht, wekte speciale emoties en bewuste momenten op, die me ertoe brachten om enkelen ervan in muziek om te zetten. Ik link mijn muziek zelden aan de natuur, maar dit was een uitzondering. In mijn verbeelding ontsluieren de lage frequenties van de basklarinetten en de cello de mystieke energie van het zwarte strand en samen met de contrasterende tonale klank van het Koshi klokkenspel tracht ik de luisteraar naar deze heilige plek op aarde te voeren.


Lees verder »

Het Koshi klokkenspel draagt bij aan de rituele dimensie van het stuk, en ze zijn onmiddellijk verbonden met de kracht van de natuur gezien elke bel gelinkt is aan een element: ‘Aria’ (= lucht) is voor basklarinet I, ‘Agua’ (=water) aan basklarinet II, ‘Ignis’ (=vuur) aan de cello en ‘Terra’ (=aarde) wordt in het midden van het podium geplaatst. (Het Koshi klokkenspel, een set authentieke instrumenten, is gemaakt van een resonerende bamboebuis met zilveren staven, ontworpen door Kabir in Frankrijk.) 

[Georgia Nicolaou]Media en bijlages

PROGRAMMABOEK


Instrumentatie

Concert Transit 2018 Studio STUK 14 oktober door Lyrisch Laag:

Fie Schouten - basklarinet
Marij van Gorkom - basklarinet
Eva van de Poll - cello
Beltane Ruiz Molina - contrabas


Lees verder »     

Gedicht

Black magic, dark energy
Reflections of the waves that never rest
Surrounded by gigantic rocks
Black are the rocks
Black is the sand
Black is the beach
High tides engender lethal waves
Do not approach the hidden space
Do not engage the tempting call
It can be mortal.


Lees verder »     

BIO COMPONIST

In 2016 studeerde Georgia Nicolaou af van de opleiding compositie aan Codarts, Rotterdam. Ze schrijft zowel stukken voor kamerensembles als voor dans en muziektheater. Naast akoestische, schrijft Nicolaou ook elektronische en elektro-akoestische muziek. In september 2016 ontving ze op Gaudeamus festival voor nieuwe muziek te Utrecht de Tera de Marez Oyens prijs voor haar werk S o c I a l I C E.


Lees verder »     

AUDIO (LIVE)

FOTO


Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.