Transit

Anthony Cheung (1982, San Francisco) is een Amerikaanse componist en pianist. Als een performer en pleiter voor nieuwe muziek, is hij artistiek directeur van het Talea Ensemble, dat hij mee oprichtte in 2007. Hij schrijft muziek in opdracht van het Ensemble Modern, Ensemble Intercontemporain, New York Philharmonic, Frankfurt Radio Symphony Orchestra, Scharoun Ensemble Berlijn, en zijn muziek wordt ook uitgevoerd door Le Nouvel ensemble Moderne, Linea, het Chicago Symphony 's MusicNOW ensemble, de Minnesota Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France en anderen.

Hij heeft prijzen ontvangen van de American Academy of Arts and Letters en ASCAP, en won de eerste prijs in de zesde Internationale Dutilleux Competition ( 2008), evenals een Rome Prize van de American Academy in Rome (2012). Van 2015-17 is hij de Daniel R. Lewis Young Composer Fellow van het Cleveland Orchestra.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.