Transit

Vladimir Gorlinsky | Gamebook | 2013

img
Compositiejaar: 2013
Uitgevoerd op Transit door: Nadar Ensemble

Vladimir Gorlinsky (°1984) gaf zijn compositie voor jonge muzikanten de werktitel Gamebook. Die titel vat het basisconcept van het stuk goed samen: de compositie ontvouwt zich als een raadselachtig multiplayer game met opdrachten op het scherp van de snee. De toeschouwers lopen rond en zijn getuige van verschillende simultaan verlopende spelletjes. Wat gebeurt er als je een kamermuziekensemble uitsplitst over verschillende ruimtes? Zullen de strijkers het einde van hun halsbrekende solo halen? En zou het lukken om de communicatie tussen muzikanten op te drijven tot een vorm van telepathische improvisatie?


Lees verder »

Gamebook is een verzameling korte composities met veel ruimte voor improvisatie en eigen inbreng van de muzikanten. De compositie werd gecreëerd met een specifieke ruimte van het Leuvense STUK in het achterhoofd, maar is in samenspraak met de componist aan te passen aan elk denkbaar zalencomplex. Niets, of slechts heel weinig, ligt vast in deze avontuurlijke compositiebundel.Media en bijlages

Uitvoeringsinstructies

Vladimir Gorlinsky’s Gamebook bundelt vijf composities voor verschillende bezettingen.
- The Apogee Game voor viool en cello
- Kaaraoke voor stemmen
- Recorder me voor tenorblokfluit solo
- The Tuning Game voor piano en live electronics
- Viola-Flute-Piano voor fluit, altviool en piano

 


Lees verder »     Download (pdf)     

Technische Fiche

Duur: 20-30 minuten

Instrumentatie
Stemmen en instrumenten
Afhankelijk van welke delen worden gespeeld zijn de volgende stemmen en/of instrumenten nodig:

- The Apogee Game: viool en cello
- Kaaraoke: 9 stemmen, waarvan 1 professionele muzikant/zanger
- Recorder me: tenorblokfluit solo
- The Tuning Game: meerdere piano’s (kunnen zowel akoestische als elektrische instrumenten zijn).
- Viola-Flute-Piano: fluit, altviool en piano (drie vrouwelijke muzikanten)


Lees verder »     Download (pdf)     

BIO COMPONIST

Vladimir Gorlinsky (1984) experimenteert graag met traditionele, etnische en zelfgemaakte instrumenten. Hij studeerde compositie in Moskou bij Vladimir Tarnopolsky en kon rekenen op uitvoerders als Ulrich Murtfeld, Klangforum Wien en Studio for New Music voor de uitvoering van zijn werken. Hij volgde masterclasses bij Martijn Padding, Richard Ayres, Brice Pauset, Beat Furrer en Brian Ferneyhough. In 2009 won hij de Impuls Competition in Graz, In mei 2012 werd zijn orkestwerk Paramusic #2 uitgevoerd op een speciaal daarvoor aangepaste ruimte op een eiland bij fort Liefkenshoek in Kallo.


Lees verder »     

RECHTEN

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

Uitleenmogelijkheden

De partituur kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


Meer over de componist

Vladimir Gorlinski (1984) experimenteert graag met traditionele, etnische en zelfgemaakte instrumenten. Hij studeerde compositie in Moskou bij Vladimir Tarnopolsky en kon rekenen op uitvoerders als Ulrich Murtfeld, Klangforum Wien en Studio for New Music voor de uitvoering van zijn werken. Hij volgde masterclasses bij Martijn Padding, Richard Ayres, Brice Pauset, Beat Furrer en Brian Ferneyhough. In 2009 won hij de Impuls Competition in Graz. In mei 2012 werd zijn orkestwerk Paramusic #2 uitgevoerd op een speciaal daarvoor aangepaste ruimte op een eiland bij fort Liefkenshoek in Kallo.

Bron: www.festivalvlaamsbrabant.beDe TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.