Transit


Transit 2013 [View this page in English]
Keer terug naar het overzicht

What’s up? Na de passage van de ISCM World Music Days in 2012 is TRANSIT dit jaar weer zijn ongebonden zelf: avontuurlijk, eigenzinnig en met een neus voor interessante ontwikkelingen in de hedendaagse muziekscène. Er liggen achttien creaties en veel op-komend talent in het verschiet, maar ook grootheden als Peter Ablinger, Luc Brewaeys, Bernhard Lang en Michael Finnissy maken hun opwachting.

In twee concerten voor twee piano’s en in het vioolrecital wordt de virtuositeit bevraagd. Opera en liedrecital krijgen een modern kleedje aangemeten en er is ook een dansvoor-stelling (creatie). Jacques Brel komt in twee concerten verrassend om de hoek kijken. En alweer is er het geluk om geweldige musici en ensembles aan het werk te horen en te zien. Dat geluk is ook wederzijds. Componisten en muzikanten stellen de vruchten van hun creativiteit maar wat graag voor aan het kritische maar enthousiaste TRANSIT publiek.

Samen met u kijk ik uit naar een alweer spannend, tegendraads en opwindend TRANSIT weekend.

artistiek directeur Mark Delaere


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.