Transit

Thuridur Jonsdottir | INNI - musica da camera | 2014

img
Compositiejaar: 2012
Uitgevoerd op Transit door: Nordic Affect

De subtiele en fragiele harmonieken van de barokviool gaan in dialoog met een soundscape, gemaakt van het gemurmel van een jong kind. Een oud wiegelied wordt door deze textuur heen geweven.

Dit werk werd gecomponeerd voor Halla Steinunn Stefansdottir, met de steun van het Hladvarpinn – women cultural fund 2012. (Thuridur Jonsdottir)

programmaboek Transit 2014
Media en bijlages

Programmaboek Transit 2014


Download (pdf)     
© Transit - Festival 20/21

BIO COMPONIST

Componiste en fluitiste Thuridur Jonsdottir (1967) studeerde muziek in IJsland en Italië. Ze behaalde diploma’s fluit, compositie en elektronische muziek aan het conservatorium van Bologna en vervolmaakte zich bij Franco Donatoni en Alessandro Solbiati. In haar werk concentreert ze zich vaak op de relatie tussen akoestische en elektronische klanken, zoals in de werken die ze componeerde voor solo fluit en electronics. Ze componeerde voor koor en orkest, en maakte daarnaast een opera, een klankinstallatie en een radiospel. Ze werkte samen met groepen zoals Caput, Adapter, FontanaMix en EnsebleMa. Haar muziek werd gespeeld op festivals zoals Présence, Musica Nova, ISCM en Nordic Music Days. 


Lees verder »     

audio

uit album 'Clockworking' van Nordic Affect, 2015

Instrumentatie

Concert Transit 2014 Labozaal STUK 25 oktober door Nordic Affect:

Halla Steinunn Stefansdottir - barokviool/baroque violin 

electronics


Lees verder »     

RECHTEN

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.