Transit

Frederik Neyrinck | Brueghel-Bilder | 2016

img
Compositiejaar: 2016
Uitgevoerd op Transit door: MATRIX

De nieuwe compositie van Frederik Neyrinck voor een variabel ensemble van blokfluiten zit vol met verwijzingen en verborgen verbanden. De instrumentatie doet misschien al aan de Renaissance denken, de titel verwijst eveneens naar dat tijdperk. Neyrinck liet zich namelijk inspireren door de schilderijen van Pieter Brueghel de Oudere die zich in het Kunsthistorisches Museum in Wenen bevinden, sinds enkele jaren de thuisstad van de componist. De compositie bestaat uit een tiental korte delen, sommige zijn eerder abstract, andere hebben een vrij directe connectie met een thema of personage op één van Brueghels schilderijen. Het corpus van het werk wordt voorafgegaan door een inleiding, die zich buiten de concertzaal afspeelt. Het publiek wordt daarbij omgeven door een bonte verzameling muzikale spelletjes, die niet voor niets doen denken aan Brueghels bekende Kinderspelen.


Lees verder »

Voor de uitvoering tekenen leerlingen van Katelijne Lanneau van de Jetse Academie Muziek-Woord-Dans en van Thomas List van de Freie Musikschule uit … Wenen.

[Rebecca Diependaele]

Photo: © Jan StragierMedia en bijlages

Programmaboek 2016


Download (pdf)     

Programmablaadje 2016 MATRIX


Download (pdf)     

Instrumentatie

Concert Transit 2016 Ensemblezaal STUK 30 oktober 2016 door MATRIX-Projectensemble (blokfluit ensemble)

Leerlingen van de Freie Musikschule Wien, o.l.v. Thomas List:
Lioba Libardi
Loana Mikula
Jenni Yalin
Florian Brosch
Moritz Reifner

Leerlingen van de Jetse Academie, o.l.v. Katelijne Lanneau:
Linnea Vanden Wyngaerd
Nora Skalli-Housseini
Louise Maris
Annick Delassois
Christine Godaert
Samuel Schalckens
Kasper Schalckens
Geert Raeymaekers


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Componist en pianist Frederik Neyrinck (°1985) studeerde in Brussel, Stuttgart en Graz. Hij woont en werkt in Wenen. Neyrinck werkte samen met verschillende ensembles en instituten zoals Asko|Schönberg, Bozzini Quartet en Brussels Philharmonic en uitvoerders als I Solisti del Vento, Spectra Ensemble en Revue Blanche maakten opnames van zijn werk. In 2017-2018 is hij “seizoenscomponist” van Concertgebouw Brugge. Als pianist is hij lid van Ensemble Platypus.


Lees verder »     

Video (live)

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

Links

WEBSITE MATRIX

WEBSITE FREDERIK NEYRINCK


UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.beDe TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.