Transit

Shila Anaraki, Aisha Orazbayeva, Matthew Shlomowitz | Lecture about Sad Music and Happy Dance | 2017

img
Compositiejaar: 2017
Uitgevoerd op Transit door: Shila Anaraki, Aisha Orazbayeva

Hoe kunnen abstracte muziek en dans emotionele reacties oproepen bij een publiek? Wat kan de evolutionaire biologie ons
vertellen over emotionele reacties op kunst? Zijn de sonore kenmerken van droevige muziek verwant aan de fysieke kenmerken van droevige dans? Hoe verhoudt een vrolijke dans uit Frankrijk zich tot een vrolijke dans uit Indonesië? Welke emotie ontstaat er uit de combinatie tussen verdriet en verrassing? Waarom willen we kunst zien die ons droevig maakt, en waarom maakt droevige kunst ons soms gelukkig?

[Matthew Shlomowitz]
Media en bijlages

PROGRAMMABOEK


BIO'S COMPONISTEN / ARTIESTEN

Matthew Shlomowitz componeert concertmuziek en performance werken. Hij werkt momenteel aan drie projecten: Popular Contexts is een serie waarin opnames van herkenbare wereldlijke geluiden gecombineerd worden met instrumentale muziek; Letter Pieces combineert fysieke acties, muziek en woord; Lectures about Music is een serie van lezingen over esthetische en culturele onderwerpen. Shlomowitz is 'Associate Professor in Composition' aan de Universiteit van Southampton.


Lees verder »     

videofragment (live op kontraklang, berlijn)

FOTO'S


© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.