Transit

Stephane Vande Ginste | Trajecten | 2006

img

In Trajecten, een compositie voor koor, klarinetensemble, twee contrabassen en fagot legt componist Stephane Vande Ginste (°1971) trajecten af doorheen de twintigste eeuws. Doorheen elf stukken onderzoekt de componist verschillende notatievormen, compositietechnieken en speelwijzen. Ook leggen de muzikanten letterlijk trajecten af in de ruimte. In deze compositie zijn de muzikanten immers geen statische groep, zo stelt de componist, maar verplaatsen zich in de loop van het werk waardoor de muziek een nieuwe, ruimere dimensie krijgt.


Lees verder »

Bepaalde delen van het werk maken gebruik van traditionele notatie, andere delen zijn vrijer genoteerd, en laten ruimte voor improvisatie en eigen inbreng van de muzikanten. Slechts enkele delen zijn geschreven voor het hele ensemble. In andere bewegingen staan subgroepen centraal, zoals het koor of de klarinetten.

Eerste uitvoering: zondag 29 oktober 2006, STUK, Leuven, in het kader van TRANSIT (o.l.v. Roeland Daems)

 


Media en bijlages

Partituur


Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

Uitleenmogelijkheden

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


Meer over de componist

De composities van Stephane Vande Ginste zijn onmogelijk onder één noemer thuis te brengen. Didactische werken zijn  een belangrijk aandeel geworden in het oeuvre van deze componist. Of zoals hij zelf zegt: “Ik probeer voor jongeren muziek te schrijven die aantrekt en toch hedendaags is van stijl.” In 2009 won Vande Ginste trouwens de Cantabile-prijs met Slaap als een reus.

Bron: matrix-new-music.be

Lees meer »De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.