Transit

Simon Loeffler | b | 2017

img
Compositiejaar: 2012
Uitgevoerd op Transit door: Ensemble Adapter

In b spelen de muzikanten met twee parameters: enerzijds gitaarpedalen die aan elkaar geschakeld zijn, waardoor ze elkaar
moduleren; anderzijds de statische elektriciteit van fluorescerende lampen, die de muzikanten aan elkaar doorgeven via aanrakingen. Mijn bedoeling was om één enkel instrumentaal lichaam te creëren, waarbij de muzikanten via de eenvoudigste lichaamsbewegingen (van handen en voeten) met elkaar in verbinding treden.

[Simon Løffler]
Media en bijlages

Programmaboek


Instrumentatie

Concert Transit 2017 Soetezaal STUK 22 oktober door Ensemble Adapter:

 


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Simon Løffler studeerde compositie aan de Royal Danish Academy of Music. Hij won verschillende prijzen zoals de Stipendium prijs aan het Darmstadt Ferienkurse für Neue Musik in 2014 en een driejarige werkbeurs van de Deense Kunstraad in 2015. Løffler is co-stichter van het componistencollectief DYGONG. Hun grootste doelstelling is de spanwijdte van een heel concert als één compositie te interpreteren.


Lees verder »     

video

(live op Cycle Music and Art Festival, Kópavogur/Iceland, 2015)

FOTO'S

partituur

© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.