Transit

Georges Aperghis | Breaths | 2019

img
Compositiejaar: 2019
Uitgevoerd op Transit door: Nicolas Hodges

Voor Nicolas Hodges

Ademhalingen, de piano die ademt, die, soms astmatisch, soms ademloos, soms buiten adem, soms adem missend, soms vergeet te ademen, zichzelf verstikt, vecht om op adem te komen. Dat is de paradox van dit stuk, een instrument laten ademen, dat op zichzelf niets met adem te maken heeft.

Foto © Xavier Lambours


Lees verder »

For Nicolas Hodges

Respirations, the piano that breathes, sometimes asthmatic, sometimes breathless, sometimes out of breath, sometimes missing breaths, sometimes forgetting to breathe, chokes itself, tries to catch its breath. It’s the paradox of this piece, to make an instrument breathe, that in itself has nothing to do with breath at all.

Photo © Xavier Lambours

 Media en bijlages

PROGRAMMABOEK

partituur

INSTRUMENTATIE

Concert Transit 2019 Labozaal STUK 20 oktober door Nicolas Hodges - piano


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Georges Aperghis is een Griekse componist geboren in Athene in 1945, hij woont en werkt in Parijs sinds 1963. Zijn concertmuziek omvat een grote reeks instrumentale en vocale solowerken (waaronder zijn meesterwerk Récitations uit 1978), waarbij theatrale elementen hier en daar werden geïntroduceerd. Zijn kamermuziek - zowel orkestraal, vocaal als instrumentaal - is rijk aan vele stukken gecomponeerd voor een breed scala van uitvoerende ensembles. Zijn operacomposities kunnen worden beschouwd als een synthese van zijn muzikaal theater en zijn concertmuziek: de tekst is hier het verenigende en beslissende element, de zangstem is de belangrijkste drager van expressie.


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.