Transit

Frederik Croene | Van FABOTA naar STUK | 2020

img
Compositiejaar: 2020
Uitgevoerd op Transit door: MATRIX-projectensemble

Matrix vroeg pianist / componist Frederik Croene een samenwerking op te zetten met een groep kinderen van buurtwerking Fabota in Leuven. De kinderen krijgen een plaats rond en aan de piano terwijl ze figureren in een video die hun wandeling van Fabota naar STUK documenteert.

 


Lees verder »

Via de muziek ontstaat er chronologische interactie tussen de video en het live gebeuren. Naast een structurerend, compositorisch gegeven is de wandeling ook een metafoor voor de figuurlijke afstand die er tussen beide locaties bestaat. [FREDERIK CROENE]Media en bijlages

PROGRAMMABOEK

partituur

INSTRUMENTATIE

Concert Transit 2020 Ensemblezaal STUK 25 oktober door Frederik Croene (piano), samen met kinderen van de Leuvense buurtwerking Fabota

 


Lees verder »     

BIO COMPONIST (& PIANIST)

Frederik Croene (1973) bouwde in zijn nog jonge carrière naam op met zijn avontuurlijke pianoprogramma's. Op zijn repertoire prijken klassiekers van Mozart en Beethoven naast composities die pas gisteren werden voltooid. Bovendien presenteert hij vaak nieuwe Belgische muziek waarvoor hij in 2005 een onderscheiding kreeg met de Pelemansprijs. 

Croene begon als autodidact. Vanwege zijn groeiende belangstelling voor hedendaagse muziek en nieuwe uitvoeringspraktijken verhuisde hij halverwege de jaren 90 naar Gent. Hij volgde er pianolessen bij Claude Coppens en vertrok daarna naar Brussel waar hij in 1999 bij Boyan Vodenitcharov afstudeerde. Hij volgde daarnaast verscheidene internationale masterclasses bij onder meer Jos van Immerseel, Hans Leygraf, György Kurtag en Alexei Lubimov. 


Lees verder »     

FOTO'S CONCERT


© Mark Rietveld

FOTO'S REPETITIE


RECHTEN

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.