Transit

Guy De Bièvre | 1+1+1+2+1+4 | 2015

Compositiejaar: 2015
Uitgevoerd op Transit door: SLAC leerlingen

Drie jaar geleden vroeg MATRIX aan Guy De Bièvre (°1961) om een werk te bedenken voor een onbepaald aantal gitaristen en andere tokkelaars met uiteenlopende technische vaardigheden. Die opdracht paste perfect in het favoriete werkterrein van de componist: dat van de open vormen en onbepaaldheid. Dat De Bièvre de uitvoerder in 1+1+1+2+1+4 veel keuzevrijheid geeft, laat makkelijk toe te werken met verschillende technische niveaus. De muzikanten beslissen immers zelf of ze ‘moeilijke’ passages spelen of zich aan de (heel) eenvoudige houden, of ze allebei combineren. Achtergrond, leeftijd en zelfs het aantal muzikanten in het ensemble zijn niet van belang. Een ensemble van allerhande tokkelaars creëerde 1+1+1+2+1+4 tijdens Transit in 2012. Omdat het stuk nog zoveel meer in zich heeft, vroeg MATRIX aan Kim Van den Brempt om een remake te ondernemen, dit keer voor een grote en kleurrijke bezetting. Op het podium staan leerlingen van SLAC van diverse pluimage.
Media en bijlages

instrumentatie

Concert Transit 2015 Ensemblezaal STUK 25 oktober door het projectensemble van SLAC Leuven o.l.v. Kim Van den Brempt: 

gitaren en piano


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Guy De Bièvre (°Brussel) heeft geen conservatoriumopleiding gevolgd en is als componist, geluidskunstenaar en uitvoerend musicus dan ook volledig autodidact. Hij verrichtte in 2003-2004 onderzoek naar stationaire klanken in een stedelijke geluidsomgeving aan de Jan Van Eyck Academie in Maastricht en behaalde in 2012 een doctoraat over open vorm aan de Brunel University in Londen. In het verleden was hij verbonden aan de Gentse organisatie Stichting Logos. Composities van De Bièvre werden uitgevoerd door internationaal erkende musici als Guy Klucevsek, Seth Josel, Anne La Berge en ensembles als Zivatar Trio, Trio Scordatura en zwerm. 


Lees verder »     

Foto's


© Mark Rietveld
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.