Transit


Transit 2007 [View this page in English]
Keer terug naar het overzicht

TRANSIT koos enkele jaren geleden resoluut voor de actuele kunstmuziek van de 21ste eeuw en nam het profiel van creatiefestival aan.

De muzikale boodschap van TRANSIT is puur: het gaat om muziek met een uitgesproken exploratief gehalte en vaak radicaal qua expressie.

De TRANSITblik is internationaal gericht, zowel wat componisten als uitvoerders betreft. Het openingsconcert vormt hierop een uitzondering omdat het een forum biedt voor jonge componisten uit Vlaanderen, die representatief zijn voor de volledige breedte van de actuele kunstmuziek.

TRANSIT bewijst elk jaar opnieuw dat het draagvlak van de actuele kunstmuziek bloeit en groeit.

U wordt niet zomaar het actuele muziekveld ingestuurd want elk concert wordt ingeleid. In dit programmaboekje leest u over de drijfveren achter de composities en over de componisten die trouwens tijdens het festival aanwezig én zeer aanspreekbaar zijn. Het debat en de lezing zijn gratis toegankelijk.

Elke TRANSITeditie voegt een aantal bladzijden toe aan de muziekgeschiedenis van de 21ste eeuw en u kunt daarvan oor- en ooggetuige zijn.

 


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.