Transit

Gerard De Clercq | Scream of the Angel | 2007

img

Componist Gerard De Clercq gaat in Scream of the Angel op zoek naar de emotie van de ‘de Engel’. Daartoe worden de meest uiteenlopende muzikale middelen gebruikt: zangers en instrumentisten en zowel traditionele als hedendaagse notatie- en speelwijzen. Verschillende stemmingen worden naast en tegenover elkaar geplaatst en improvisatorische passages wisselen af met meer repetitieve en aleatorische elementen.


Lees verder »

De zoektocht naar de emoties van de engel worden ook visueel weergegeven. Daarvoor riep De Clercq de hulp in van digitaal beeldkunstenaar Bernard Hemeleers en fotografe Eva Van Bortel.

Het werk werd speciaal gecomponeerd voor de leerlingen van de opleiding oude muziek aan het stedelijk conservatorium in Leuven, en werd gecreëerd tijdens het TRANSIT Festival 2007.Media en bijlages

Programmaboektekst TRANSIT

Dit jaar koos MATRIX voor de leerlingen van de opleiding oude muziek aan het stedelijk conservatorium in Leuven voor een project rond nieuwe muziek. In Scream of the Angel gaat Gerard De Clercq op zoek of het mogelijk is ‘de Engel’ te emotioneren en zelfs te verleiden. Daartoe worden de meest uiteenlopende muzikale middelen gebruikt: zangers en instrumentisten en zowel traditionele als hedendaagse notatie- en speelwijze. Verschillende stemmingen worden naast en tegenover elkaar geplaatst en improvisatorische passages wisselen af met meer repetitieve en aleatorische elementen.


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

Uitleenmogelijkheden

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


Meer over de componist

Gerard De Clercq studeerde saxofoon aan het Lemmensinstituut in Leuven en compositie aan het Conservatorium van Brussel.De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.