Transit

Liesa Van der Aa | Polar Bear I & Polar Bear II | 2018

img
Compositiejaar: 2018
Uitgevoerd op Transit door: VONK

Liesa Van der Aa componeerde op vraag van Transit twee gloednieuwe songs voor VONK (Polar Bear I - Polar Bear II). Beide refereren naar de vorm en betekenis van de 'herinnering' alwaar het klankuniversum flirt met absolute stilte en de klank van een ronddraaiende vinger op een kristallen glas. Voor de arrangementen ging Van der Aa een samenwerking aan met Benjamin Sauwereau (Les Chroniaues de l’Inutile, Philémon le chien aui ne voulait pas grandir, Sauwereau/Roosens).

[Liesa Van der Aa]
Media en bijlages

PROGRAMMABOEK 2018


Instrumentatie

Concert Transit 2018 Studio STUK 12 oktober door VONK:

Rianne Wilbers - sopraan
Erwin Muller - klarinet, basklarinet
Stefan de Wijs - sopraansaxofoon, baritonsaxofoon

Reggy van Bakel - percussie


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Liesa Van der Aa (°1986) is een violiste, componiste en actrice – een jonge artieste die voornamelijk solo optreedt. Ze werkte reeds aan verschillende muziekprojecten rond viool en stem, en componeerde voor en acteerde bij verschillende ensembles, theaterproducties en films zoals het Toneelhuis, deSingel en Ictus Ensemble. Liesa’s muzikale onderzoek wordt gevormd door continue klankexperimenten vanuit haar klassieke viool: een ‘clash’ – soms ontmoeting – van barok, klassiek en soundscapes.


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.