Transit

Liisa Hirsch | Dynamics of Contact | 2017

img
Compositiejaar: 2017
Uitgevoerd op Transit door: Nordic Affect

Tijdens mijn werk aan dit stuk, had ik het geluk een studiosessie te hebben met het ensemble. Zo konden we een aantal minder bekende geluiden en speeltechnieken verkennen. Dit resulteerde in een werk dat bestaat uit zeer zachte klanken, die een zekere rijkdom in textuur en kleine microtonale klankverschillen bezitten. Subtiele harmonische veranderingen zijn quasi identiek aan het geluid van de haren van een strijkstok die op de snaren bewegen, alsook andere geluiden die mogelijks uit die frictie kunnen ontstaan. In dit werk worden de muzikanten gevraagd om rug aan rug te spelen. Zo gaan ze een onderlinge relatie aan die is gebaseerd op luisteren. Dit resulteert in een andersoortige luisterruimte. [Liisa Hirsch]

Foto: © Harri Rospu
Media en bijlages

PROGRAMMABOEK


Instrumentatie

Concert Transit 2017 Labozaal STUK 21 oktober door Nordic Affect:

Halla Steinunn Stefánsdóttir - viool
Guðrún Hrund Harðardóttir - altviool
Hanna Loftsdóttir - cello
Guðrún Óskarsdóttir - klavecimbel


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Liisa Hirsch (b. 1984) studeerde compositie aan de 'Academy of Music and Theatre' in Estland bij Toivo Tulev. Haar muziek kenmerkt zich door een grote gevoeligheid voor timbre, een intense focus op geluid, solide structuren en een puurheid van vorm. Hirsch componeerde ook voor film en theater en werkt vaak samen met dansers en choreografen.


Lees verder »     

FOTO'S


© Mark RietveldOok interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.