Transit

Marco Momi | ALMOST CLOSE | 2019

img
Compositiejaar: 2015
Uitgevoerd op Transit door: Nicolas Hodges

ALMOST CLOSE voor piano en omzetters is het laatste werk in de serie Almost (Almost Requiem voor ensemble en stem – Almost Close I: Almost Nowhen voor ensemble – Almost Close II: Almost Nowhere voor ensemble en electronics).


Lees verder »

De collectie stelt de ‘proxemics’ van het componeren in vraag: de wens naar een plaatsing in tijd en ruimte (Almost Nowhen/Almost Nowhere), het beroeren van herinneringen en lichamen (Almost Requiem/Almost Close) die cirkelen rond de ambitie van anonimiteit. De drang naar nauwkeurigheid leeft in de wereld van verwarring en kruist het pad met de intimiteit en het vertellen van verhalen.

Het onophoudelijke verlangen naar definiëren en begrijpen is de setting waarin de klank haar survival skills uittest. De essentie schuilt in het woord ‘bijna’.

ALMOST CLOSE bestaat uit twee delen: Polpa (vingertop/pulp) en Unghia (nagel). Deze twee delen punctueren de serie als intieme rustmomenten; de enige en laatste spatie waarin het oxymoron van tegelijkertijd dichtbij en veraf zijn kan huizen. De hybride stem markeert het laatste statement. [JoshuaCms]

Foto © Maurizio Rellini

 Media en bijlages

PROGRAMMABOEK

partituur

INSTRUMENTATIE

Concert Transit 2019 Labozaal STUK 20 oktober door Nicolas Hodges - piano


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Marco Momi (°1978) studeerde piano, orkestdirectie en compositie in Perugia, Straatsburg, Den Haag, Rome, Darmstadt en Parijs; van 2007 tot 2010 studeerde en werkte hij aan het IRCAM in Parijs. Zijn muziek werd reeds uitgevoerd door o.a. Ensemble Intercontemporain, Klangforum Wien en Neue Vocalsolisten Stuttgart, op festivals als Musica Strasbourg, ManiFeste Paris en Warsaw Autumn. Voor zijn werk ontving hij verschillende onderscheidingen op wedstrijden, waaronder de Gaudeamus Muziekprijs en Impuls – Klangforum Wien. Hij doceert in diverse Italiaanse conservatoria sinds 2008 en geeft gastlezingen doorheen Europa. Zijn composities worden uitgegeven door Ricordi.


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.