Transit

Robert Zuidam | Serres Impies | 2017

img
Compositiejaar: 2017
Uitgevoerd op Transit door: Het Collectief

De liedcyclus heet Serres Impies (goddeloze broeikassen) en is gebaseerd op teksten uit À Rebours, een roman uit 1894 van Joris-Karl Huysmans over een vermogend hedonist, die zich in de luwte buiten Parijs terugtrekt om zich geheel over te gevenaan het vervullen van zijn extravagante droomwensen. Een deel van de roman is gewijd aan uitbundige beschrijvingen van exotische vegetatie, die zowel een erotisch als een nachtmerrieachtig karakter dragen. Nadat hij een grote verzameling heeft aangelegd van kunstbloemen die zo geraffineerd zijn gemaakt dat ze niet van echt te onderscheiden zijn, richt zijn voorkeur zich op echte bloemen, die eruit zien alsof ze met onnatuurlijke materialen in elkaar zijn geknutseld. Het ruim twintig minuten durende Serres Impies beschrijft nauwgezet de schoonheid, verwelking, ziekelijkheid en het uiteindelijke verval van deze buitenissige flora. [Robert Zuidam]

Foto: Karoly Effenberger
Media en bijlages

PROGRAMMABOEK


Instrumentatie

Concert Transit 2017 Labozaal STUK 21 oktober door Het Collectief:

Katrien Baerts - sopraan
Wibert Aerts - viool
Martijn Vink - cello
Toon Fret - fluit
Julien Hervé - klarinet
Thomas Dieltjens - piano


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Robert Zuidam (1964, the Netherlands) studied composition with Philippe Boesmans and Klaas de Vries at the Conservatory of Rotterdam. The core of Zuidam’s compositional activities lies in the field of vocal music, particularly that of the musictheatre. It was Hans Werner Henze, who made Zuidam aware of his potential as an opera composer. Besides his work as a composer, Zuidam is also active as an essayist on music, a.o. for the Dutch newspaper NRC Handelsblad.


Lees verder »     

AUDIOfragment (LIVE op tivolivredenburg, utrecht)


FOTO'S


© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.