Transit

Lucrecia Dalt | Lucrecia Dalt live | 2019

img
Compositiejaar: 2019
Uitgevoerd op Transit door: Lucrecia Dalt

Lucrecia Dalt werd geboren in Pereira, Colombia, in 1980 en woont en werkt momenteel in Berlijn, Duitsland. Doorheen de jaren maakte ze internationaal naam als muzikant, klankkunstenaar en uitvoerder. Haar albums – zeven in totaal sinds haar debuut in 2005 – omvat zowel avant-garde als hedendaagse elektronica, waarbij ze invloeden aanwendt van haar academische achtergrond als burgerlijk ingenieur, maar ook van muziek en filosofisch gedachtegoed van over de hele wereld.


Lees verder »

Dalts recentste album – het bejubelde Anticlines, in mei 2018 uitgegeven door RVNG Intl. in New York – maakt gebruik van syntese, stem, vocoding en feedback, samen met andere muzikale technieken. Het werd al omschreven als een prachtige exploratie van levendige ambient muziek.

Als uitvoerder illustreert Dalt een filosofische metafoor over het bestaan aan de hand van een complex, beklijvend narratief, waarbij ze verschillende artistieke disciplines aanpakt met de kenmerkende diepgang en contextualiteit die ze in haar werk aan de dag legt; onderhuidse betekenissen worden verbonden met abstracte, grillige muziek, rigide klanken en beklijvend stemgeluid, om een rijke, gelaagde uitvoering te bekomen. Bij de eerste beluistering kan het ingewikkeld klinken, maar diep in het binnenste van de muziek en voorbij de lyrische narratief ligt een diepzinnig stuk muziek.

Foto Kasia ZacharkoMedia en bijlages

PROGRAMMABOEK

partituur

INSTRUMENTATIE

Concert Transit 2019 Studio STUK 18 oktober door Lucrecia Dalt.


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Lucrecia Dalt is een Colombiaanse experimentele componist en vocalist die haar kenmerkende, buitenaardse stijl heeft ontwikkeld met zes albums en een groot aantal schitterende EP’s. Als geoloog van opleiding combineert ze akoestische en elektronische geluiden met sampling en conventionele songwriting om geologische fenomenen te verklanken. Haar nieuwste release Anticlines is een bevreemdende reis langs spoken word, vocale manipulatie, ijle ambient en Zuid-Amerikaanse ritmes.


Lees verder »     

ALBUM Anticlines (2018)

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


Download (jpg)     

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.